Η Ειδυλλιακή Σύμη

Η Σύμη αποτελεί ένα από τα πιο ειδυλλιακά νησιά της Μεσογείου, καθώς εκτός από την ομορφιά της, καταφέρνει και ισορροπεί άψογα τις παραδόσεις με τη σύγχρονη εποχή, σε ένα πάντρεμα παλαιάς και νέας ιστορίας.

Η μαγευτική Σύμη σε προϊδεάζει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της, από το λιμάνι της κιόλας! Τον Γιαλό, όπου τα νεοκλασικά αρχοντικά, στέκονται πολύχρωμα και σας καλωσορίζουν μεταφέροντας λίγο από την αίγλη μιας παλαιάς εποχής μαζί με το δημοτικό ρολόι του 1880! Βλέποντας το θα αναρωτιέστε γιατί δεν ήρθατε… νωρίτερα, ενώ δεν θα βλέπετε την ώρα να ανακαλύψετε το υπόλοιπο νησί! Ο οικισμός της Σύμης, αποτελείται από τον Γιαλό και το Χωριό ή Άνω Σύμη, όπου μπορείτε να επισκεφθείτε το κάστρο και την Μεγάλη Παναγιά με την πανοραμική θέα του λιμανιού, αφού φυσικά ανεβείτε τα πλατιά σκαλοπάτια της Καλής Στράτας. Στην Καλή Στράτα θα βρείτε και διάφορα εμπορικά μαγαζιά, ενώ στην κορυφή μπορείτε να δροσιστείτε στα καφέ και να αντικρίσετε ένα από τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα!

Επισκεφθείτε ένα από τα πιο σημαντικά μοναστήρια των Δωδεκανήσων, αφιερωμένο στον αρχάγγελο Μιχαήλ στον όρμο του Πανορμίτη με τα καταπράσινα νερά, που αποτελεί ένα από τα πιο μεγάλα προσκυνήματα στο Αιγαίο. Τα κελιά του προσφέρονται για φιλοξενία αν θα θέλατε να ζήσετε μια διαφορετική εμπειρία.

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες βόλτες στο νησί, είναι… ο γύρος του νησιού με καΐκι! Θα εντυπωσιαστείτε με τον κατακόρυφο βράχο των 300 μέτρων στην παραλία του Αγίου Γεωργίου Δυσαλίωνα, ενώ θα επισκεφθείτε και άλλες παραλίες του νησιού και νησάκια, όπως το Σεκλί και το Γιαλεσίνο. Άλλες δημοφιλείς παραλίες είναι η Μαραθούντα, η Φανερωμένη, η Νανού και ο Άγιος Νικόλαος.

Στο ψαροχώρι Πέδι, μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας, χωρίς ανέμους, αφού η παραλία του είναι στο βάθος του όρμου ενώ αντίστοιχα στο χωριό Νημπορίο μπορείτε να αλλάξετε παραστάσεις!

Το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο Σύμης, το οποίο στεγάζεται στην οικία Φαρμακίδη θα σας προσφέρει πλούσιες πληροφορίες για τις παραδόσεις του νησιού, ενώ μη παραλείψετε να επισκεφθείτε και το παλιό δημοτικό φαρμακείο με τα γυάλινα δοχεία σε ένα κτίριο του 1884!

Η Σύμη έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, που εκσυγχρονίζεται μόνο σε όσα δεν αλλάζουν την αριστοκρατική αίσθηση της!