ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ, ΜΥΣΤΗΡΙΑΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ!

Αν ψάχνετε κάτι έξω από τα συνηθισμένα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, το σίγουρο είναι ότι η Σαντορίνη θα σας ενθουσιάσει με τη μοναδικότητά της, που δεν απαντάται εύκολα σε κανένα άλλο ελληνικό νησί.

Με το επιβλητικό ηφαίστειο να έχει καθοριστικό ρόλο για τη διαμόρφωση της δομής του νησιού, η Σαντορίνη μπορεί να σας προσφέρει θέα, που κόβει την ανάσα και δημιουργεί μια διάχυτη αίσθηση μυστηρίου. Απολαύστε τις διαφορετικές παραλίες στο νησί, που η τέφρα του ηφαιστείου, τους έχει χαρίσει μοναδικά χρώματα, που καθορίζουν τα ονόματά τους, όπως η “Μαύρη παραλία” ή αλλιώς Περίσσα, με τη μαύρη άμμο, η “Κόκκινη Παραλία” με την κόκκινη άμμο και η “Λευκή παραλία”. Προσοχή, η θερμοκρασία στις παραλίες της Σαντορίνης είναι πάντα λίγο πιο υψηλή, από ό,τι έχεις συνηθίσει.

Απολαύστε το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα από την Οία και αισθανθείτε δέος, ακούγοντας τα χειροκροτήματα των επισκεπτών στο κάστρο της Οίας, κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος, επαινώντας με αυτό τον τρόπο ένα από τα πιο όμορφα τοπία που έχουν δει.

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της Οίας και των Φηρών, ανακαλύπτοντας ντόπιους θησαυρούς και μη ξεχάσετε να προμηθευτείτε τοπικά προϊόντα, όπως φάβα Σαντορίνης και τοματίνια. Εφοδιαστείτε με υπομονή και σταθερά παπούτσια, καθώς θα χρειαστεί να ανεβείτε τα πλακόστρωτα σοκάκια αρκετές φορές.

Για μια πραγματική εμπειρία ζωής, μην αμελήσετε να επισκεφθείτε από κοντά το ηφαίστειο, να ανεβείτε στον τελευταίο μεγάλο ενεργό κρατήρα του, ο οποίος παρακολουθείται από ειδικά μηχανήματα μετρήσεων και να απολαύσετε μια άλλη οπτική της Σαντορίνης, με εξίσου μαγευτική θέα.

Απολαύστε ένα απόγευμα οινογευσιγνωσίας, σε κάποιο τοπικό οινοποιείο, όπου θα δοκιμάσετε τις μοναδικές γεύσεις κρασιού που χαρίζει το ιδιαίτερο έδαφος της Σαντορίνης και πάρτε μαζί σας για τους αγαπημένους σας ένα κρασί με ντόπια ετικέτα, καθώς είναι κάτι που θα το εκτιμήσουν σίγουρα!

Μια επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο του Ακρωτηρίου σχεδόν επιβάλλεται, καθώς έτσι θα γνωρίσετε την πλούσια ιστορία του νησιού και θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τα σπίτια των κατοίκων, πριν την πρώτη έκρηξη του ηφαιστείου, τα οποία λόγω της τέφρας που τα κάλυψε έχουν διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση. Ακόμη, θα εντυπωσιαστείτε, διαπιστώνοντας ότι οι αρχαίοι κάτοικοι Θήρας, είχαν ένα από τα πιο σύγχρονα για την εποχή τους συστήματα ύδρευσης και ότι το αρχαίο Ακρωτήρι ήταν ένα από τα πιο εμπορικά περάσματα της Ευρώπης!

Για φαγητό, δοκιμάστε κάποιο από τα χωριά της Σαντορίνης όπως το χωριό “Πύργος” ή “Έξω Γωνιά”, όπου οι τοπικές ταβέρνες και εστιατόρια έχουν εξαιρετικό φαγητό με ντόπια υλικά, ενώ για τη διασκέδασή σας, η Σαντορινή μπορεί να προσφέρει απολαυστικά cocktails με θέα το ηφαίστειο, σε κάποιο από τα σοκάκια των Φηρών.

Η Σαντορίνη, είναι ένα εξαιρετικά φιλόξενο νησί και έχει να σας προσφέρει πολλά περισσότερα από την εμπορικότητα της θέας της, αρκεί να είστε εφοδιασμένοι με ενέργεια και περιέργεια ώστε να τα ανακαλύψετε!