ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

Ποιος δε λατρεύει τον ήλιο και τη ζεστή του “αγκαλιά”! Είναι απαραίτητος για τη ζωή μας, καθώς ενεργοποιεί τη βιταμίνη D η οποία είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου στον οργανισμό μας. Ο ήλιος μας φτιάχνει τη διάθεση, επιδρά καταλυτικά στην ψυχολογία μας και είναι απαραίτητος για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού μας. Η αλόγιστη έκθεση στον ήλιο όμως μπορεί να επιφέρει σοβαρές βλαβερές συνέπειες και ιδίως στα παιδιά, τα οποία παράγουν λιγότερη μελανίνη.

Προστατέψτε τα παιδιά σας σωστά, από τη βλαβερή ακτινοβολία του ήλιου, ακολουθώντας τις συμβουλές των ειδικών, ώστε να μπορείτε να κρατάτε τον ήλιο σε μια απόσταση ασφαλείας, απολαμβάνοντας μόνο τις ευεργετικές του ιδιότητες, χωρίς τις αρνητικές συνέπειες.

Ο ήλιος δεν κάνει διακρίσεις

Ένας σημαντικός κανόνας για όλες τις ηλικίες είναι, ότι όσον αφορά στα παιδιά, οι σκουρόχρωμες επιδερμίδες είναι περισσότερο ασφαλείς κάτω από τον ήλιο αντί των ανοιχτόχρωμων! Σαφώς και η σκουρόχρωμη παιδική επιδερμίδα, εκκρίνει περισσότερη μελανίνη, ωστόσο διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο με τις ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

Η σκιά δεν είναι επαρκής!

Μπορεί πολλοί γονείς να θεωρούν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή κάτω από την σκιά της ομπρέλας ή του δέντρου, όμως αυτό είναι λάθος! Η άμμος ή τα λευκά βότσαλα, αντανακλούν την ακτινοβολία ή οποία μπορεί να διαπεράσει ακόμη και τα σύννεφα.

Όλα είναι θέμα timing!

Όπως μια ενυδατική κρέμα δεν είναι κατάλληλη για όλες τις ηλικίες, έτσι και το αντηλιακό, δεν είναι κατάλληλο για όλες τις επιδερμίδες. Η ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα, χρειάζεται την αντίστοιχη προστασία με υψηλό δείκτη και ειδικά αναπτυγμένες φόρμουλες προστασίας. Εφαρμόστε το αντηλιακό 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο και ανανεώστε σχολαστικά κάθε 2 ώρες, μετά το μπάνιο, το σκούπισμα, ή την εφίδρωση. Επιπλέον αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις ώρες μεταξύ 10 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Τα ρούχα προστατεύουν υπό προϋποθέσεις!

Σαφώς και τα ανοιχτόχρωμα ρούχα, προστατεύουν από τις ακτίνες του ήλιου, όμως η προστασία τους σταματά τη στιγμή που το ρουχαλάκι θα βραχεί με το νερό της θάλασσας και θα αρχίσει να διαφανίζει. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αλλάξετε το ρούχο του παιδιού σας άμεσα. Αναζητείστε ρούχα που προσφέρουν αντηλιακή προστασία, ώστε τα παιδιά σας να είναι πραγματικά ασφαλή κάτω από τον ήλιο! Τα αντηλιακά αξεσουάρ, παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση της προστασίας από τον ήλιο, αφού το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για όλες τις ηλικίες!