Κοσμοπολίτικοι Παξοί

Τροπική ομορφιά, καταγάλανα νερά, λευκές παραλίες και πλούσια καταπράσινη βλάστηση! Όχι, δεν είναι κάποιο τροπικό νησί, είναι οι Παξοί και βρίσκονται μόλις 1.5 ώρα με το καράβι από την Ηγουμενίτσα!

Οι Παξοί και Αντίπαξοι, θα σας γοητεύσουν και υπόσχονται να σας προσφέρουν μερικές από τις πιο ξεχωριστές και αξέχαστες διακοπές σας.

Οι Παξοί και τα συμπλέγματά τους, είναι νησιά με πολλά σπήλαια και θειούχες πηγές, ενώ έχουν χαρακτηριστεί ως Ζώνη Ειδικής Προστασίας Natura 2000. Η μυθολογία θέλει το νησί να δημιουργήθηκε από τον θεό Ποσειδώνα, ο οποίος θέλησε να στεγάσει τον έρωτά του με την Αμφιτρίτη και έτσι χτύπησε με την Τρίαινά του ένα κομμάτι της Κέρκυρας, δημιουργώντας έτσι το δημοφιλές σύμπλεγμα νησιών.

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι ο Γάϊος, ο οποίος περιστοιχίζεται από άλλα δύο νησάκια, τον Άγιο Νικόλαο και την Παναγιά και είναι το πρώτο μέρος που θα σας καλωσορίσει κατά την άφιξή σας στο νησί. Από εκεί ήδη, θα διαπιστώσετε την πυκνή βλάστηση που φτάνει ως το νερό και θα κάνετε τη βόλτα σας στο γραφικό λιμάνι; όπου αράζουν τα ιστιοπλοϊκά των επισκεπτών της. Εκεί θα βρείτε και το κάστρο του Άη Νικόλα, το Μοναστήρι της Παναγιάς και το μουσείο των Παξών. Αξίζει επίσης να δείτε του αιωνόβιους ελαιώνες; αλλά και να αναζητήσετε το ντόπιο κρασί, το οποίο δημιουργείται από διάφορες ποικιλίες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την τοπική σπεσιαλιτέ, την τσιλιγουρδόπιτα, η οποία είναι μια παραλλαγή της κρεατόπιτας με συκωταριά.

Οι παραλίες του Γάϊου, Κλωνί Γουλί, Καμίνι, Κακή Λαγκάδα σας περιμένουν για βουτιές!

Μια ακόμη δημοφιλής παραλία είναι το Μονοδένδρι, το οποίο βρίσκεται στο χωριό Λάκκα, ενώ μπορείτε επίσης να θαυμάσετε τον πέτρινο Φάρο του 1832, ύψους 32 μέτρων!

Στα ανατολικά του νησιού, βρίσκεται ο Λογγός, όπου αξίζει να επισκεφθείτε το άγαλμα της θεάς Αθηνάς και τα ελαιοτριβεία! Επίσης, εδώ περιμένουν, για να σας δροσίσουν, οι παραλίες Λεβεχιού και Μαρμάρια.

Απολαύστε το ηλιοβασίλεμα, από τον Ερημίτη, στο χωριό Μαγαζιά και μην αμελήσετε να επισκεφθείτε τον οικισμό Οζιάς, που αποτελεί τον παλαιότερο οικισμό του νησιού! Η παραλία Μογγονήσι είναι η μοναδική αμμώδης παραλία στο νησί, οπότε έχετε άλλο ένα λόγο επίσκεψης!

Σε αντίθεση με τις βοτσαλωτές παραλίες των Παξών, οι Αντίπαξοι έχουν αμμώδεις παραλίες με τιρκουάζ νερά. Η Βρίκα και το Βουτούμι, είναι προσβάσιμες με το καραβάκι!

Μια μοναδική εμπειρία, για όσους έχουν συνηθίσει το κλασικό αιγαιοπελαγίτικο τοπίο, οι Παξοί και Αντίπαξοι, θα σας βγάλουν από την καθημερινότητά σας, με τον πιο ιδιαίτερο τρόπο!