Εκρηκτική Νίσυρος

‘Ενα νησί με πλούσια γεωλογική ιστορία και ένα απόλυτα εκρηκτικό χαρακτήρα που θα σας συνεπάρει με την ομορφιά του, η Νίσυρος έχει έντονη γήινη ενέργεια που δεν θα σας αφήσει ασυγκίνητους!

Μπορεί η Νίσυρος να θεωρείται νησί, στην πραγματικότητα είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι ενεργό ηφαίστειο! Με τρεις κρατήρες με ανδρικά ονόματα (ίσως και να μην είναι τυχαίο), Στέφανος, Αλέξανδρος και Πολυβώτης, τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε και να αισθανθείτε τον εκρηκτικό τους χαρακτήρα μιας και έχουν ακόμη κοχλάζοντα σημεία με καυτό νερό και διάχυτη τη μυρωδιά του θειαφιού. Για αυτό συνίσταται να φοράτε κλειστά παπούτσια. Με τους γεωλόγους να παρακολουθούν στενά τους ρυθμούς του, το ηφαίστειο της Νισύρου είναι μια εμπειρία ζωής την οποία πρέπει να ζήσετε!

Ανακουφιστείτε από δερματολογικές και μυοσκελετικές παθήσεις στα θερμά λουτρά της Νισύρου, κάποια από τα οποία φτάνουν ως τους 60 βαθμούς ενώ μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα δημοτικά λουτρά τα οποία λειτουργούν από τον 19ο αιώνα.

Περιπλανηθείτε στα γραφικά σοκάκια στο Μανδράκι, την πρωτεύουσα του νησιού, όπου μπορείτε να βρείτε λίγα αλλά επιλεγμένα μπαρς για όλες τις διαθέσεις και προτιμήσεις. Απολαύστε το ουζάκι σας στην πλατεία της Ηλικιωμένης ή στο Λευκαντιό. Μην αμελείσετε να επισκεφθείτε την πολυφωτογραφημένη πλατεία Πόρτα στο χωριό Νικειά. Διάσημη για το βοτσαλωτό της σχέδιο, βρίσκεται ακριβώς κάτω από την εκκλησία των Εσοδίων της Θεοτόκου.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι το Παλαιόκαστρο το οποίο σώζεται από την αρχαιότητα. Ένα τείχος φτιαγμένο από τραχείτη, σας αναμένει για να σας εντυπωσιάσει με την εμφάνιση και την ιστορία του!

Η Νίσυρος έχει βαθιά καλλιτεχνικό χαρακτήρα και αν και μικρή είναι αρκετά κοσμοπολίτικη. Προτιμάται από καλλιτέχνες κάθε είδους, αφού η ενέργεια του ηφαιστείου στο σεληνιακό αυτό τοπίο, μάλλον εφοδιάζει με έμπνευση τα ανήσυχα πνεύματα.

Οι περισσότερες παραλίες της Νισύρου δεν είναι οργανωμένες επομένως αν αναζητάτε στιγμές χαλάρωσης στην παραλία χωρίς θορυβώδη watersports, τότε είστε στο κατάλληλο μέρος. Κολυμπήστε στους Χοχλάκους, όπου αν καταφτάσετε νωρίς μπορεί να βρείτε αρμυρίκια για σκιά, ενώ στις Λιες θα απολαύσετε πραγματική ηρεμία. Η Παχιά Άμμος συνίσταται για τους λίγο πιο απελευθερωμένους και τολμηρούς επισκέπτες!