ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΗΛΙΟ, ΤΙ;

Όλο το καλοκαίρι μοχθείτε για να αποκτήσετε εκείνο το μπρονζέ μαύρισμα που τόσο ονειρευόσασταν και είστε διατεθειμένοι να κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να το διατηρήσετε. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζατε είναι ότι το μυστικό για ένα μαύρισμα μακράς διάρκειας είναι η σωστή περιποίηση μετά την έκθεση στον ήλιο! Καταπολεμώντας τα σημάδια της έκθεσης στον ήλιο, μπορείτε να βοηθήσετε το μαύρισμά σας να διατηρηθεί περισσότερο και να βοηθήσετε την επιδερμίδα σας να γίνει ακόμη πιο ενυδατωμένη και υγιής.

Το πιο συχνό σύμπτωμα μετά την έκθεση στον ήλιο είναι η αφυδάτωση της επιδερμίδας. Αυτό το αίσθημα “τραβήγματος” δεν δημιουργεί μόνο ξεφλούδισμα αλλά δημιουργεί και γρηγορότερα ρυτίδες στην επιδερμίδα. Για να το αποτρέψετε, αποφύγετε προϊόντα με ισχυρή δράση και επιλέξτε ενυδατικές κρέμες με πλούσια ενυδατική υφή οι οποίες θα ανακουφίσουν άμεσα την επιδερμίδα σας.

Η ερυθρότητα στην επιδερμίδα, μαρτυρά καταπόνηση από τον ήλιο. Μην αφήσετε το αλάτι να στεγνώσει πάνω σας και ξεπλύνετε το με ένα δροσερό ντους. Το αίσθημα καψίματος μπορεί να καταπολεμηθεί με το κατάλληλο δροσιστικό προϊόν που θα ενυδατώσει την επιδερμίδα σου και θα αποτρέψει το ξεφλούδισμα επαναφέροντας την ελαστικότητά της.

Προσοχή στα μάτια σου!

Η έκθεση στον ήλιο και το αλάτι μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σου. Πλύσεις με χαμομήλι ή φέτες με αγγούρι, θα απομακρύνουν τον ερεθισμό από την ευαίσθητη περιοχή των ματιών και θα ανανεώσουν το βλέμμα σας.

Ελαφριά απολέπιση.

Η έκθεση στον ήλιο προκαλεί σκλήρυνση της επιδερμίδας σε διάφορα σημεία, κάποια από τα οποία είναι οι αγκώνες και τα γόνατα. Κάντε ελαφριά απολέπιση κάθε εβδομάδα ώστε να αποκτήσετε ομοιόμορφο μαύρισμα αλλά και βελούδινα απαλή επιδερμίδα.

Κρατώντας τον οργανισμό σας ενυδατωμένο με κάθε τρόπο, τρώγοντας φρούτα και λαχανικά, χρησιμοποιώντας προϊόντα ενυδάτωσης, αποτρέπετε το ξεφλούδισμα, αποκαθιστάτε την φυσική ελαστικότητα και υγρασία της και η επιδερμίδα σας ακτινοβολεί υγεία και ομορφιά.