ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΕΙΣ

Είναι κοινό μυστικό ότι το καλοκαίρι το μετράμε σε: μπάνια, παγωτά και… τόνο μαυρίσματος. Φυσικά και έχετε κάθε λόγο να θέλετε να αποκτήσετε μπρονζέ επιδερμίδα, αφού το sun-kissed χρώμα δίνει μια πολύ κολακευτική γυαλάδα, αναδεικνύει τη σιλουέτα και… γοητεύει.

Αφού όμως έχετε κάνει όλα όσα πρέπει για να αποκτήσετε τον επιθυμητό τόνο μαυρίσματος, το επόμενο βήμα είναι να το διατηρήσετε κιόλας ώστε να μην σας αποχαιρετίσει με τα φθινοπωρινά πρωτοβρόχια. Κανείς άλλωστε δεν θέλει να χάσει μονομιάς το μαύρισμα που με τόσο κόπο απέκτησε.

Να έχετε στρατηγική

Το νούμερο ένα μυστικό για μαύρισμα που διαρκεί, είναι να γίνεται μεθοδικά. Η μεθοδική έκθεση στον ήλιο, τόσο όσο πρέπει κάθε μέρα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση, είναι η κίνηση κλειδί για να το πετύχετε. Αν στοχεύετε σε απότομο μαύρισμα, έχετε ήδη χάσει όχι μόνο το παιχνίδι αλλά και την πρώτη στιβάδα της επιδερμίδας σας αφού το πιθανότερο είναι πως θα ξεφλουδίσετε σε χρόνο ρεκόρ.

Κρατήστε την επιδερμίδα σας ενυδατωμένη

Η ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι χαρούμενη επιδερμίδα και αυτό σημαίνει ότι ακόμη και αν έχετε εκτεθεί (με προστασία πάντα) στις ακτίνες του ήλιου, εκείνη δεν θα σας εκδικηθεί με ερυθρότητα, πόνους ή ακμή από τις ηλιακές ακτίνες.

Σωστές τροφές

Υπάρχουν τροφές που μπορούν να ενισχύσουν το μαύρισμά σας και να το βοηθήσουν να διατηρηθεί περισσότερο γιατί βοηθούν την παραγωγή της μελανίνης. Αυτές περιέχουν ουσίες όπως τα καροτενοειδή, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, το σελήνιο, ο χαλκός και τα φλαβονοειδή. Επομένως, για να μαυρίσουμε πιο εύκολα, βάζουμε στο τραπέζι μας τα καρότα, βερίκοκα, ξηρούς καρπούς, σουσάμι και πολύχρωμες πιπεριές.