Αστραφτερή Κίμωλος

Η παραδεισένια Κίμωλος, αστραφτερή μέσα στα καταπράσινα νερά της, σας υποδέχεται με μια ηρεμία που σας αγκαλιάζει αμέσως μόλις φτάσετε στο λιμάνι της. Το κυκλαδίτικο ηφαιστειογενές νησί με την γαλήνια αύρα, βρίσκεται μόλις 30 λεπτά μακριά από την Μήλο και διαθέτει αξιοθαύμαστη φυσική ομορφιά που θα σας μαγέψει!

Ο οικισμός του νησιού, βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Ξαπλοβουνίου και δεν ονομάζεται Χώρα όπως σε όλα τα ελληνικά νησιά, αλλά Χωριό, καθώς περί αυτού πρόκειται. Μην αμελήσετε να θαυμάσετε τη θέα των γύρω νησιών από την πλατεία του Σχολείου αλλά και να περιπλανηθείτε στα γραφικά σκεπαστά σοκάκια του. Στο Χωριό επίσης θα βρείτε και τα cafe-bars για τη νυχτερινή διασκέδασή σας.

Ανακαλύψτε το κάστρο του Χωριού, το οποίο αποτελούσε οχυρό από τους πειρατές και χωρίζεται σε Μέσα Κάστρο που είναι πλέον ερειπωμένο και το Έξω Κάστρο, ενώ μια επίσκεψη στο παραδοσιακό καφενείο “Καλή Καρδιά” που λειτουργεί από το 1920, είναι απαραίτητη για να ανακτήσετε δυνάμεις.

Οι παραλίες της Κιμώλου, μοιάζουν περισσότερο με… πισίνες αφού τα νερά τους είναι καταπράσινα και πεντακάθαρα δημιουργώντας ένα εξωπραγματικά όμορφο τοπίο που μοιάζει τροπικό!

Οι πιο κοντινές παραλίες στο Χωριό, είναι η Αλυκή, η Μπονάτσα και το Καλαμίτσι, οι οποίες απέχουν περίπου 10 λεπτά. Η παραλία Πράσα είναι από τις πιο φημισμένες του νησιού και είναι οργανωμένη ενώ η παραλία Ελληνικά κρύβει στο βυθό της αρχαιοελληνικούς θησαυρούς που σας περιμένουν να εξερευνήσετε με τη μάσκα σας! Ερείπια της αρχαίας πόλης της Κιμώλου βρίσκονται πολύ κοντά στην ακτή και βυθίστηκαν από σεισμό.

Η Κίμωλος έχει και γεωλογικό ενδιαφέρον! Το Σκιάδι αποτελεί το σήμα κατατεθέν του νησιού για τον ιδιαίτερο γεωλογικό σχηματισμό του που δημιουργήθηκε από τους ανέμους. Μοιάζει με τεράστιο πέτρινο μανιτάρι και σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει!

Η Κίμωλος κρύβει επίσης και ευχάριστες γαστρονομικές εκπλήξεις. Η ντόπια κουζίνα είναι εξαιρετικά εύγευστη με αγαπημένες προτιμήσεις των επισκεπτών τη λαδένια και την τυρένια. Η λαδένια είναι ένα είδος πίτσας με κρεμμύδι ενώ η τυρένια είναι μια παραλλαγή της κλασικής τυρόπιτας.

Το κάθε μέρος είναι άνθρωποί του. Οι ντόπιοι, φιλικοί και χαμηλών τόνων, θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας και θα σας δώσουν πολύτιμες συμβουλές για να απολαύσετε το νησί τους που τόσο αγαπούνε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!