Ικαρία, εκεί που σταματά ο χρόνος

Ικαρία, Ικαριά, Νικαριά ή στα αρχαία χρόνια Δολύχη, ένα είναι το σίγουρο: Εκεί θα ανακαλύψεις πώς οι ντόπιοι έχουν βρει το μυστικό της μακροζωίας! Σε αργούς ρυθμούς, όλα στην Ικαρία λειτουργούν με το δικό τους χρόνο, με τον οποίο πρέπει να συμβιβαστείς και να ακολουθήσεις, εάν θέλεις να περάσεις όμορφα και χωρίς άγχος τις διακοπές σου.

Εξήντα χωριά, μαγικές παραλίες και ιαματικές πηγές, αποτελούν μερικούς από τους θησαυρούς της Ικαρίας.

Η πιο γνωστή παραλία είναι οι Σεϋχέλλες και είναι ιδανική για τις ημέρες με πολύ αέρα, αφού ουσιαστικά είναι ένας μικρός κόλπος με τιρκουάζ νερά, ενώ η Μεσαχτή είναι μια αμμώδης παραλία, οργανωμένη και ιδανική για την απόλυτη χαλάρωση. Στον Αρμενιστή θα απολαύσετε παιχνίδια στη θάλασσα, ενώ στο Λιβάδι θα χαλαρώσετε στην άμμο και ίσως ήρθε η ώρα να αποκτήσετε το μαύρισμα που πάντα ονειρευόσασταν.

Στο νησί της μακροζωίας, μια βόλτα στις ιαματικές πηγές επιβάλλεται. Οι οκτώ ιαματικές, ραδιούχες πηγές, λέγεται ότι είναι αυτές που προσφέρουν τη μακροζωία στους κατοίκους της Ικαρίας! Δεν απομένει παρά να το ανακαλύψετε! Η Ικαρία έχει αναδειχθεί σε σημαντικό τουριστικό προορισμό για θεραπευτικούς σκοπούς και μπορείτε και εσείς να βιώσετε την ευεξία στα Θέρμα, αλλά και τις ιαματικές πηγές που βρίσκονται στη νότια πλευρά του νησιού: Λευκάδα, Αγία Κυριακή, Ξυλοσύρτη, Άγιο Κήρυκο.

Στο Χριστό Ραχών, θα βρείτε ποικιλία καταστημάτων για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις, ενώ στον Άγιο Πολύκαρπο θα απολαύσετε τη βόλτα σας ξαποσταίνοντας στο παραδοσιακό του καφενείο. Δύο χωριά που πρέπει να ανακαλύψετε είναι ο Μαγγανίτης και το Καρκινάγρι! Οι κάτοικοι έχουν να μοιραστούν μαζί σας ενδιαφέρουσες ιστορίες για το νησί, που πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω.

Ένα ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό στοιχείο είναι τα αντιπειρατικά σπίτια! Χτισμένα το 1700 με τον φόβο των πειρατών, τα σπίτια αυτά είναι ουσιαστικά μια προέκταση των βράχων, όπου έχουν χτιστεί από κάτω τους μικρά σπίτια χωρίς παράθυρα ή καμινάδες, ενώ κάποια είναι και υπόσκαφα, ώστε να μην γίνονταν εύκολα αντιληπτά από τους επιδρομείς!

Ως νησί της παραδοσιακής διασκέδασης, η Ικαρία φημίζεται για τα ξακουστά της πανηγύρια. Τα πιο γνωστά από αυτά θα τα συναντήσετε τον Αύγουστο στα χωριά Χριστό Ραχών, Λαγκάδα, Μονοκάμπι, Ακαμάτρα, Καραβόσταμο και Μάραθο, για ατελείωτη διασκέδαση παρέα με τους ντόπιους ως το πρωί!

Η Ικαρία είναι ένα νησί γεμάτο εκπλήξεις και πολλές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια! Ένα νησί που θα σας εντυπωσιάσει με τη διαφορετικότητά του σε κάθε σημείο και δεν θα σας αφήσει να βαρεθείτε ούτε λεπτό!