FAQ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΔΕΙΚΤΗΣ ΗΛΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (SPF);

Χωρίς τη χρήση αντηλιακού, η έκθεσή μας στον ήλιο είναι ασφαλής μόνο για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που, ανάλογα με τον τύπο της επιδερμίδας κυμαίνεται από 5 έως 30 λεπτά.
O δείκτης προστασίας είναι ο πολλαπλασιαστικός παράγοντας του χρόνου φυσικής αυτοπροστασίας του δέρματος. Πολλαπλασιάζοντας το δείκτη προστασίας του αντηλιακού (SPF) με το προσωπικό μας χρόνο αντοχής στον ήλιο χωρίς προστασία, προκύπτει ο συνολικός χρόνος κατά τον οποίο μπορούμε να εκτεθούμε με ασφάλεια στον ήλιο.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝOYN TA «ΦΩΤΟΣΤΑΘΕΡA» ΑΝΤΗΛΙΑΚΑ ΦΙΛΤΡΑ;

Τα αντηλιακά φίλτρα προστασίας μπορεί να αποδυναμωθούν από την ηλιακή ακτινοβολία, υποβαθμίζοντας τις προστατευτικές δυνατότητές τους και επιτρέποντας στις βλαβερές ακτίνες να διαπεράσουν την επιδερμίδα. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικό τα φίλτρα να είναι φωτοσταθερά, ώστε να παρέχουν βέλτιστη προστασία.

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα Carroten προσφέρουν φωτοσταθερή προστασία.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΑΣΜΑ» ΤΩΝ ΗΛΙΑΚΩΝ ΑΚΤΙΝΩΝ ;

Προστασία από το μεγαλύτερο φάσμα των ηλιακών ακτίνων σημαίνει ότι ένα αντηλιακό προϊόν έχει την ικανότητα να προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες τόσο των UVB και UVA ακτίνων, όσο και του ορατού φωτός (VL) και της υπέρυθρης ακτινοβολίας (IRA).

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα Carroten προσφέρουν προστασία ευρέος φάσματος.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΝΕΡΟ»;

“Aνθεκτικά στο νερό” αντηλιακά χαρακτηρίζονται όσα μπορούν να διατηρήσουν την αναγραφόμενη τιμή SPF μετά από ορισμένο χρόνο μέσα στο νερό. Είναι σημαντικό το αντηλιακό να είναι ανθεκτικό στο νερό, μιας και το νερό προστατεύει μόνο από τη ζέστη και όχι από τις βλαβερές υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα Carroten είναι είτε ανθεκτικά, είτε πολύ ανθεκτικά στο νερό.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΗ, ΥΨΗΛΗ, ΜΕΣΑΙΑ Ή ΧΑΜΗΛΗ» ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;

Ένα αντηλιακό προϊόν μπορεί να αναγράφει, «πολύ υψηλή προστασία» εάν έχει SPF 50+. «Υψηλή προστασία» εάν έχει SPF μεταξύ 30 και 50. «Μεσαία προστασία» σημαίνει ότι το αντηλιακό έχει SPF από 15 έως 25 και «χαμηλή προστασία» σημαίνει ότι το SPF του προϊόντος είναι κάτω από 10.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΕΛΕΓΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ?

Tα αντηλιακά προϊόντα πρέπει να υπόκεινται σε δερματολογικούς ελέγχους, με στόχο τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της υγείας όσων τα χρησιμοποιούν.

Όλα τα αντηλιακά προϊόντα Carroten υπόκεινται σε συνεχόμενους δερματολογικούς ελέγχους. Επίσης, έχουν ελεγχθεί για τη φωτοτοξικότητά τους σε πραγματικές συνθήκες.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΥ»;

Ένα αντηλιακό προϊόν χαρακτηρίζεται ως «κατά της άμμου», όταν η άμμος μπορεί να απομακρυνθεί εύκολα από την επιδερμίδα.

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ «ΦΩΤΟΓΗΡΑΝΣΗ»;

Το πέρασμα του χρόνου αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα. Η κακή διατροφή, το άγχος, το κάπνισμα, η μόλυνση του περιβάλλοντος, αλλά και η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση περισσότερων ρυτίδων και χρωματικών κηλίδων. Συγκεκριμένα, φωτογήρανση ονομάζεται η διαδικασία της γήρανσης, η οποία προκαλείται από την επίδραση που έχει ο ήλιος στο δέρμα.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ CARROTEN;

Στις κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, όλα τα προϊόντα Carroten διατηρούνται αναλλοίωτα για 36 μήνες. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, εφόσον ένα προϊόν ανοιχτεί, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μέσα στο διάστημα που υποδεικνύεται με ειδική σήμανση στην πίσω πλευρά της συσκευασίας του. Η σήμανση αυτή αποτελείται από ένα μικρό σύμβολο ενός περιέκτη με ανοιχτό καπάκι, όπου απεικονίζεται ο αριθμός που αντιστοιχεί στους μήνες κατά τους οποίους το προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, μετά το άνοιγμα.

ΑΝ ΦΟΡΑΩ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΘΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΩ;

Θα μαυρίσετε μόνο αν ο φωτότυπός σας το επιτρέπει. Αν ανήκετε στο φωτότυπο 1 ή 2 (πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα ή ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα), θα μαυρίσετε με πολύ αργούς ρυθμούς, καθώς η επιδερμίδα σας εκκρίνει μικρή ποσότητα μελανίνης. Αν δεν φοράτε αντηλιακό, το μόνο που θα καταφέρετε είναι να κοκκινίσετε, ακόμη και να καείτε, προκαλώντας ζημιά που θα φανεί μακροπρόθεσμα στην επιδερμίδα σας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΟΡΑΩ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ;

Εάν η επιδερμίδα σας έχει μαυρίσει ή έχετε φυσικά σκουρόχρωμη επιδερμίδα, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να μένετε χωρίς προστασία. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης μπορεί να σας προστατεύσει από το έγκαυμα, αλλά όχι και από τις άλλες αρνητικές επιπτώσεις του ήλιου, όπως η φωτογήρανση και ο καρκίνος του δέρματος.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ CARROTEN ΕΠΕΛΕΞΕ ΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΚΑΡΟΤΟ?

Το καροτέλαιο είναι πλούσιο σε καροτενοειδή. Το πιο γνωστό είναι το β-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται στο δέρμα σε βιταμίνη Α. Το β-καροτένιο είναι μια προβιταμίνη που περιποιείται το δέρμα. Βοηθά και επιταχύνει το μαύρισμα συνεισφέροντας στην παραγωγή της μελανίνης. Τέλος, η προστατευτική του δράση αυξάνει την αντοχή της επιδερμίδας στις “επιθέσεις” της υπεριώδους ακτινοβολίας.