ΑΝΑΦΗ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ!

Η Ανάφη αποτελεί νησί των Kυκλάδων, αλλά… όχι μόνο, καθώς αποτελεί και νησί της περισυλλογής, της ηρεμίας και της ησυχίας! Λατρεμένο νησί από τους κατασκηνωτές και όσους αναζητούν την απλότητα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, η Ανάφη, εξυμνεί με την παρθένα ομορφιά της, τη μεγαλειότητα της φύσης και μπορεί να αποτελέσει έναν από τους ιδανικότερους προορισμούς για ηρεμία και χαλάρωση. Μέσα από την ταπεινότητά της, ξεχωρίζει για τον αυθεντικό χαρακτήρα της και εκτιμάται δεόντως από όσους αγαπούν την ησυχία και αναζητούν την εσωτερική ηρεμία.

Τα κατάλευκα, λουλουδιασμένα σπίτια της χώρας, θα σας καλωσορίσουν θυμίζοντάς σας τα Αναφιώτικα στην Αθήνα, τα οποία έχουν χτιστεί από Aναφιώτες μάστορες!

Ετοιμαστείτε να αισθανθείτε δέος αντικρίζοντας τον υψηλότερο μονόλιθο της ανατολικής Μεσογείου, τον πιο τρομακτικό βράχο του κόσμου όπως αποκαλείται ο Κάλαμος και μην αντισταθείτε στη θέληση να εξερευνήσετε το Δρακοντόσπηλο, ένα σπήλαιο με δύσβατο μονοπάτι, γεμάτο σταλαγμίτες και σταλακτίτες. Αν είστε τυχεροί, μπορεί να απαντήσετε ένα κοπάδι φώκιες που εμφανίζεται συχνά στο μέρος!

Η θέα από την Μονή της Παναγιάς της Καλαμιώτισσας θα σας συνεπάρει, ενώ ο ίδιος ο ναός αποτελεί αξιοθέατο από μόνος του, με την απλότητα του και τον κατάλευκο τρούλο.

Οι πεντακάθαρες παραλίες της Ανάφης, σας περιμένουν για ατελείωτη χαλάρωση αφού δεν κατακλύζονται από κόσμο! Κολυμπήστε στην φημισμένη παραλία Ρούκουνα με τα καταγάλανα νερά, ενώ μην αμελήσετε να επισκεφθείτε και την Φλαμουρού και το Κλεισίδι με τη λευκή άμμο και τα τιρκουάζ νερά!

Η διασκέδαση και η διατροφή στην Ανάφη, ακολουθούν τους ίδιους μινιμαλιστικούς ρυθμούς. Η Χώρα, συγκεντρώνει την πλειονότητα των καταστημάτων, τουριστικών και μη, των ταβερνών και των μπαρ για τη διασκέδασή σας, κάτω από τον ουρανό του αιγαιοπελαγίτικου νησιού.

Είναι από τους ιδανικότερους προορισμούς για απόλυτη χαλάρωση και πραγματικές διακοπές, από τις αγχωτικές συνήθειες της καθημερινότητάς σας, αφού για να απολαύσετε την Ανάφη, πρέπει να ακολουθήσετε τους χαλαρούς ρυθμούς της!

Ποιός ξέρει, μπορεί στην Ανάφη, με τόσο χρόνο για περισυλλογή στη διάθεσή σας, να ανακαλύψετε τον συγγραφέα που κρύβεται μέσα σας!