ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

Η Πρωτομαγιά αποτελεί ιδανική αφορμή για την πρώτη εξόρμηση στην παραλία! Ο ήλιος όμως εκτός από το να βελτιώνει τη διάθεση και την ενέργειά μας, κρύβει παγίδες για την υγεία μας.

“Μπορεί ο ήλιος να είναι φίλος μας;
Μπορεί, υπό προϋποθέσεις!”

Καθώς δεν είμαστε όλοι “ίσοι” κάτω από τον ήλιο, έχουμε διαφορετικές ανάγκες αντηλιακής προστασίας, σύμφωνα με τον τύπο της επιδερμίδας μας. Οι πολύ ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες εμφανίζουν περισσότερη φωτοευαισθησία και χρειάζονται αντηλιακή προστασία υψηλού δείκτη σε όλη την περίοδο έκθεσής τους στον ήλιο, ενώ οι πιο σκουρόχρωμες μπορούν να αρχίσουν με έναν υψηλό δείκτη και να συνεχίσουν με μεσαίο δείκτη προστασίας. Για όλους τους τύπους επιδερμίδας η χρήση αντηλιακού προσώπου, κρίνεται απαραίτητη όλες τις ημέρες του χρόνου με ηλιοφάνεια.

“Σύμμαχος νεότητας”.

Γνωρίζατε ότι το αντηλιακό είναι για το σώμα ό,τι είναι η αντίστοιχη αντιγηραντική κρέμα για το πρόσωπο; Με τις ακτίνες UV να είναι ο κύριος παράγοντας πρόωρης γήρανσης του δέρματος, αναστέλλοντας την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και να αποτελεί την κυριότερη αιτία εμφάνισης δερματικών καρκίνων, η χρήση του αντηλιακού είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος διατήρησης της νεότητας και της υγείας της επιδερμίδας μας.

“Χρυσαφένια γοητεία”

To βαθύ μαύρισμα, είναι ένας από τους βασικούς καλοκαιρινούς στόχους, όμως αντισταθείτε στην πολύωρη έκθεση στον ήλιου ειδικά κατά τις ώρες έντονης ακτινοβολίας (10.00-16.00). Το μαύρισμα με διάρκεια και χρυσαφένιο αποτέλεσμα, θέλει τη σωστή μέθοδο. Με το κατάλληλο αντηλιακό με δείκτη προστασίας και σταδιακή έκθεση λίγων λεπτών στον ήλιο κάθε φορά, διεγείρεται η μελανίνη στον οργανισμό μας, χωρίς να δημιουργούνται εγκαύματα στην επιδερμίδα μας.

“Ιεροτελεστία ομορφιάς”

Σαν μια ιεροτελεστία ομορφιάς, η αντηλιακή προστασία αφορά σε ένα σύνολο παραγόντων, όπως τη σωστή προετοιμασία της επιδερμίδας για την εφαρμογή του αντηλιακού, την εφαρμογή του 30 λεπτά πριν την έκθεση στον ήλιο, ώστε να απορροφηθεί σωστά, τις επαλείψεις όταν χρειάζεται και τη φροντίδα της επιδερμίδας μετά την έκθεση στον ήλιο.

Ενισχύστε την ασπίδα προστασίας σας από τον ήλιο, προστατεύοντας με επιπλέον τρόπους τα σημεία του σώματος που είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί έγκαυμα, όπως η ράχη της μύτης, η περιοχή γύρω από τα μάτια, το μέτωπο, ο αυχένας και το μπούστο, χρησιμοποιώντας καπέλο, γυαλιά ηλίου και ανάλαφρα μπλουζάκια, κατά την απευθείας έκθεση τις επικίνδυνες ώρες.

“Μελετώντας τον εαυτό μας”
Η μελέτη και παρακολούθηση των σπίλων στην επιδερμίδα σας θα σας οδηγήσει στην έγκαιρη ανίχνευση των μελανωμάτων. Μην αμελείτε και ελέγχετε τακτικά την επιδερμίδα σας!