ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Και ποιος δε λατρεύει τα παιχνίδια στη θάλασσα και τις ξέγνοιαστες οικογενειακές στιγμές! Κάτω από τον καλοκαιρινό ήλιο, όλα δείχνουν πιο αισιόδοξα και πιο ευχάριστα. Η θάλασσα σας προσκαλεί να δροσιστείτε και να δημιουργήσετε οικογενειακές αναμνήσεις, με ό,τι πολυτιμότερο έχετε, το παιδί σας.

Καθώς ο ήλιος βοηθά στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, ενισχύοντας την παραγωγή της βιταμίνης D, είναι απαραίτητος για την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών μας, ωστόσο λίγα μόλις λεπτά έκθεσης στον ήλιο είναι αρκετά. Η προστασία της τρυφερής επιδερμίδας από την υπεριώδη ακτινοβολία είναι απαραίτητη.

Είναι πολύ εύκολο οι μικροί μας φίλοι να παρασυρθούν από την χαρά του παιχνιδιού στη θάλασσα ή την εξοχή, με αποτέλεσμα την υπερέκθεση στον ήλιο.

Προφυλάξτε την ευαίσθητη παιδική επιδερμίδα από τα εγκαύματα, αποφεύγοντας την έκθεση τις ώρες με την εντονότερη ακτινοβολία, δηλαδή 10.00-16.00. Καθώς η έκθεση στον ήλιο δεν προκαλεί μόνο εγκαύματα, αλλά σχετίζεται και με αλλεργίες της επιδερμίδας, το παιχνίδι αυτές τις ώρες, μπορεί να μεταφερθεί σε σκιερό μέρος!

“Αγάπη για την παιδική επιδερμίδα”

Χρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό, κατάλληλο για παιδικό δέρμα, αδιάβροχο και υποαλλεργικό. Αναζητείστε το ιδανικό που θα προστατεύσει την ευαίσθητη επιδερμίδα του παιδιού σας και θα παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια και φροντίδα. Για μωρά κάτω των 6 μηνών, δε συνιστάται καθόλου η έκθεση στον ήλιο, ενώ για παιδιά από 6 μηνών έως 3 ετών, χρησιμοποιείστε παιδικό αντηλιακό που εξασφαλίζει υψηλή προστασία για τη νηπιακή επιδερμίδα.

“Μπλουζάκι να πάρεις”

Τις ώρες της έντονης ακτινοβολίας παραμείνετε στη σκιά. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, φροντίστε ώστε τα παιδιά να φορούν ελαφριά, ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου.

“Γίνετε δημιουργικοί”

Γνωρίζουμε πολύ καλά, ότι κανένα παιδί δε θέλει να βγει από τη θάλασσα την ώρα του παιχνιδιού, ακόμη και αν η ώρα αυτή συγκαταλέγεται στις “επικίνδυνες” ώρες. Μετατρέψτε τις ώρες στη σκιά σε κάτι ευχάριστο, ώστε το παιδί σας να επιθυμεί να αποχωριστεί για λίγο τις βουτιές στη θάλασσα και να προστατευτεί κάτω από τη σκιά μαζί σας. Δημιουργείστε τα δικά σας οικογενειακά παιχνίδια και ασχολίες για τις μεσημεριανές ώρες, κάτω από την ομπρέλα. Μην αμελείτε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό, ακόμη και όταν τα παιδιά βρίσκονται στη σκιά, καθώς η άμμος αντανακλά έως και 17% τις ακτίνες του ήλιου

“Γίνετε το καλό παράδειγμα”

Διδάξτε οι ίδιοι στα παιδιά σας, τη σημασία της αντηλιακής προστασίας και δώστε το καλό παράδειγμα, χρησιμοποιώντας και οι ίδιοι τακτικά και σωστά αντηλιακή προστασία.